Thursday April 12, 2018
Room

Horace Mann

"Leaders & Mgrs"

Deb Samson

"Technical 1"

Thomas Paul

"Technical 2"

Glass Brkout A

"Technical 3"

Glass Brkout B

"Technical 4"

Patio

 

8:30 AM Registration and Breakfast
9:30 AM  Conference Open & Welcome
9:45 AM Keynote  Turn Up The Good: The State of Mob Programming with Woody Zuill 
10:45 AM Break, 15 min
11:00- 12:30 PM Workshop set "A"

Mobbing with Execs and Key Stakeholders

with Andrea Goulet

Woody’s Intro to Mob Programming, part 1

with Woody Zuill

Coding in a New World - Serverless

with Marcus Hammarberg

Test-Driven Dev in a Mob

with Llewellyn Falco

 

M.E.L.T. (Mob Exploration & Learning with TIS-100)

with Lennart Friden

 
12:30 PM Lunch, 1 hr
1:30- 2:15  Lean Coffee
2:15- 2:45  Break, 30 min
2:45- 4:15 Workshop set "B"

How Our Company Joined The Mob

with Torrey Powell 

and Nate Wixom

Woody’s Intro to Mob Programming, part 2

with Woody Zuill

Mob Exploring

with Lisa Crispin

Jumpstart the Learning Curve with the Mob Programming Role Playing Game

with Willem Larsen

Digging Into a Legacy Code Base

with Andrea Goulet

and M. Scott Ford

 

Learning to Learn in a Mob 

with Elisabeth Hocke

 

4:15- 4:30 Break, 15 min
4:30- 5:00  Day 1 Close
6:00- 8:00 PM Reception
             
Friday April 13, 2018
Room

Horace Mann

"Leaders & Mgrs"

Deb Samson

"Technical 1"

Thomas Paul

"Technical 2"

Glass Brkout A

"Technical 3"

Glass Brkout B

"Technical 4"

Patio
8:00- 8:30 Registration, Breakfast

8:30- 8:55

 Welcoming Remarks - Nancy V.

8:55- 9:45 Keynote  Shared Mental Models with Jessica Kerr
9:45- 9:55 Passing period to Workshops, 10 min
9:55- 11:35 Workshop set "C"

Using Conflict to Extend Collaboration Skills Needed for Mob Programming 

with Dawna Jones

Facilitation Techniques

with Woody Zuill

Coding in a new world - Typescript

with Jessica Kerr

Coding for Non-coders With Minecraft

with Åsa Liljegren

Transitioning from Pairing to Mobbing

with Lisa Crispin

 

 

11:35-

12:35

Lunch, 1 hr.
12:35- 1:00  Afternoon Open Space - Opening Circle
1:00- 1:50 Open Space - Block 1 Open Space - Block 1 Open Space - Block 1 Open Space - Block 1 Open Space - Block 1 Open Space - Block 1
2:00- 2:50 Open Space - Block 2 Open Space - Block 2 Open Space - Block 2 Open Space - Block 2 Open Space - Block 2 Open Space - Block 2

2:50- 3:00

Break, 10 mins

         

3:00- 4:30 

Workshop set "D"

Optimizing our Organizations for Effective Mobbing

with Marcus Hammarberg

Introducing Mob Programming to your team

with Woody Zuill

Power of Refactoring as a Team with Joe Wright

Faster Mobbing is better - prove it to yourself!

with Llewellyn Falco

Mobservations: The Power of Observation in a Mob

with Elisabeth Hocke

 

4:30- 4:40

Break, 10 min

4:40- 5:10 PM  Day 2 Close & Open Space Evening News